Kinderkamp is een initiatief van Kom op tegen Kanker

Monitoren en begeleiding

Hoofdmonitor

Tom Pyck

In mijn dagelijkse leventje loop ik rond op school om probleempjes met computers en andere multimediatoestanden op te lossen. Naast mijn schoolleven geef ik circuslessen en theaterlessen. Ik ga al een aantal jaar mee op kamp en elke keer is dit een geweldige week. Dus ook dit jaar wordt het weer een supergeweldig kamp en ik kan het weten want ik heb de voorbereidingen al gezien!!!! Wat je nog meer moet weten over mij: ik heb ook een grote voorliefde voor humoristische series zoals ‘Het eiland’, ‘Fawlty Towers’, ‘Van vlees en bloed’ … dus ik hou van lachen, ben af en toe heel serieus en ik eet heel graag frietjes.

Monitoren Groep 1

Bénédicte Bernard

Hey hey, ik ben Bénédicte en heel enthousiast om mee te gaan op kamp! Kampen als animator en/of hoofdanimator in binnen- en buitenland zijn mij niet onbekend. Ik ga voor de tweede keer mee met Kom op tegen Kanker. Opnieuw zit ik al maanden vol spanning te wachten tot het kamp eindelijk kan beginnen. Ik ben kinderverpleegkundige en ik studeer verder ‘pedagogie van het jonge kind’. Spelen maken om kinderen te animeren is niet alleen mijn hobby, maar het wordt ook mijn job. (Hoe leuk is dit niet ;) ) Ballet, piano, toneel en sporten is echt ontspanning. Voel je vrij om mee te doen op kamp! Tot op kamp!

Thomas Grymonprez

Hey Groep 1! Ik ben Thomas en ga voor de derde keer mee op kamp als monitor. Ik kijk ontzettend uit naar dit kamp! Het gaat onvergetelijk worden. Door de week gooi ik mijn lasso's uit voor een farmaceutisch bedrijf, maar in mijn vrije tijd hou ik van flauwe moppen en voetbal. Ik ga supergraag mee op kamp omdat de sfeer zo leuk is en er wordt superveel gelachen!

Jeroen Boone

Uch, ofte een erg goeie dag iedereen. Ik ben schrijver, DJ, performer, muzikant en huisvader in wisselende verhoudingen. Sinds 2005 kijk ik elk jaar reikhalzend uit naar deze speciale, prachtige week. Mijn dertiende vakantiekamp ondertussen, maar deze ciaoboy is hoegenaamd niet bijgelovig … Het wordt een supervakantie!!!

Janne Van Parys

Ciao allemaal, ik ben Janne. Na de leuke avonturen die we vorig jaar met groep 1 beleefden, ben ik helemaal klaar om kennis te maken met de cowboys en indianen en er weer een spetterende week van te maken. Als je je afvraagt waarom het zo leuk is in groep 1? We maken van elke dag een feestje en kunnen wij samen elke uitdaging aan.
Naast feestjes bouwen in groep 1 studeer ik kleuteronderwijs, lees ik graag verhaaltjes voor, hou ik van dansen, naai ik soms mijn eigen kleren, ga ik af en toe babysitten en speel ik graag gezelschapsspelletjes (bijvoorbeeld op kamp).
Ik ben er nu al zeker van dat we er weer een fantastisch kamp van zullen maken waarop velen jaloers zullen zijn! Tot op kamp!

Lisa Haegeman

Ciao groep 1! Ik ben Lisa en ga voor de allereerste keer mee op kinderkamp met Kom op tegen Kanker. Ik woon in Brugge, maar studeer in Leuven en zit daar ook op kot met veel leuke vrienden. Daarnaast speel ik in mijn vrije tijd handbal. Ik kijk ontzettend uit naar dit kamp na alle leuke verhalen die ik er al van hoorde. Ik ben alvast klaar om er samen met de ciaoboys en indianen een knotsgek en onvergetelijk kamp van te maken, jullie ook? Tot op kamp!

Monitoren Groep 2

Stéphanie Mattelé

Hey hey, ik ben Stéphanie! Ik hou heel veel van muziek, dansen, lachen, plezier maken en nog zoveel meer. Dit is mijn vierde kinderkamp met Kom op tegen Kanker. Ik ga mee op kamp omdat het een superleuk kamp is. Het is eigenlijk gewoon de leukste week van het hele jaar!

Dries Van der Schueren

Bereid je voor op een dol avontuur bij ploeg 2, waar ik al enkele jaren aan het roer sta. Bijna twaalf om precies te zijn. Ik ben Dries, en doordeweeks ben ik advocaat, maar op kamp kan dat ook viking, tovenaar, cowboy of indiaan zijn. Toen ik jong was, vergaten mijn ouders een steen op mijn hoofd te leggen, waardoor ik erg groot ben uitgevallen. Ik ga mee op kinderkamp om zo veel mogelijk postkaartjes te krijgen. De teller staat voorlopig echter op: 0. Dus, schrijven maar! Leukste kampherinnering? Een raket bouwen.

Caro Vannerom

Hallo allemaal, ik ben Caro. Ondertussen werk ik drie jaar in het UZ Brussel waarvan 2,5 jaar op de Kids2, kinderoncologie. Als ik niet in het ziekenhuis ben, hou ik me bezig met gitaar spelen, zwemmen, lopen, (familie)feesten en uitstappen met vrienden. Het is de allereerste keer dat ik meega op kinderkamp en ik kan jullie verklappen dat ik hier al weeeeken naar uitkijk! Net als jullie tel ik (stiekem) de dagen al af naar 2 juli, tot dan!

Alexander Heirman

Hallo daar, mijn naam is Alexander en ik ga dit jaar voor het eerst mee op kamp. Iets om naar uit te kijken! Ik werk in de week voor de Vlaamse Overheid (als je zin hebt in een serieus gesprek, moet je me daar maar eens over uithoren) en ik vul mijn weekends en avonden met muziek, sport en vriendschap. Ik heb ook een tweelingbroer, maar die gaat niet mee, dus je kan je niet vergissen. Houd je vast aan de takken van de bomen, want groep 2 gaat knallen!

Riki Vangilbergen

Hej iedereen ! Ik ben Riki. Ondanks wat veel mensen denken, is dat mijn èchte naam. ;-) Ik werk als gezinsbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg. Dat wil zeggen dat ik kinderen die het moeilijk hebben en hun gezin probeer te helpen om het leuker te maken thuis. Ik hou veel van knutselen, koken en hele grote en mooie taarten bakken. Ik kijk ontzettend uit naar het kamp, want dit wordt voor mij de eerste keer! Ik kijk ernaar uit jullie daar te zien.

Monitoren Groep 3

Iris Denayer

Hallo! Ik ben Iris en ik heb de kampkriebel ferm te pakken! De voorbije twee jaar was ik ook mee op dit megacoole kamp en daar denk ik vaak met een GROTE glimlach aan terug. :-) Ook dit jaar ga ik weer mee om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Mijn allerleukste herinnering? Toneel spelen met Frank Deboosere en heel de kleurengekte die daarop volgde! Ik ik tover heel graag een lach op elk kindergezicht. :-) Tot op kamp!

Veerle Van den Cruyce

Hallo! Ik heb weer heel veel zin in al dat lachen en plezier maken! Zelf studeer ik nog pedagogiek, eet ik graag ijsjes en ga ik veel op stap met mijn vrienden en vriendinnen. Als je denkt dat spelletjes spelen niet voor grote mensen is, dan heb je het goed mis, want dat komt allemaal dik in orde! Aftelleeeen!

Steffi Goetschalckx

Hellowaaaa, ik ben Steffi en ik ga dit jaar voor de tweede keer mee als moni op dit kamp. In het dagdagelijkse leven, ben ik leerkracht in het secundair onderwijs (Zoveel vakantie hebben, is leuk toch?!?) en na die laatste zware maanden, kijk ook ik enorm uit naar dit supermegafantastische kamp! Ik hou van lachen, gieren, brullen, toneel, onnozel doen, ijsjes eten, naar de zonsondergang kijken, goed weer, zon, zee en strand! Ik heb er MEGAVEEL zin in! Hopelijk jullie ook?!?

Heidi Van den Heuvel

Hallo allemaal, ik ben Heidi Van den Heuvel, ben gehuwd en heb een dochter van 15. Ik zag de oproep voor monitor voor het kinderkankerkamp en voelde het gelijk kriebelen! Dit moet ik doen! Ik doe al vijf jaar met veel passie vrijwilligerswerk in een inloophuis voor mensen met kanker. Ik ben ook buddy van een meisje van 30, dat geconfronteerd werd met borstkanker! Ik heb echt superveel zin in het kamp en om jullie allemaal te leren kennen! Ik hou van lekker eten, dansen, de zon, en een goed boek. Ik vind het ook heel fijn als de vriendinnetjes van mijn dochter bij ons komen, heerlijk om met die 14- en 15-jarigen te converseren! Ik vind het dus heel tof om een groep te begeleiden waar prille tienertjes inzitten! Tot op het kamp! Liefs, Heidi

Monitoren Groep 4

Anne-Lieze Goossens

Ik ga voor de eerste keer mee als monitor van groep 4, het is mijn zevende kamp. Ik weet gewoon dat het geweldig gaat worden! Waarom? Dat zul je zelf ontdekken! Ik hou van spelletjes spelen met groot en klein, gek doen maar dat is normaal, mijn lieve vrienden en zotte familie, avontuurlijke en ontspannende reizen, spaghetti, rood, uit eten, tennissen, lezen, wandelen in binnen- en buitenland, lachen tot je bijna pipi doet in je broek ... Hoeveel mogen we opnoemen??? Leukste kampherinnering: het gevoel dat er heerst. Alle lieve kinderen en alle gekke begeleiders tesamen. Dit beleef je nergens anders ... Ik kijk er al naar uit jullie te ontmoeten!

Stein De Sterck

Ik werk op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling in Antwerpen waar ik jongeren begeleid die seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben gesteld. Ik hou ook van: snooker, films kijken, pintjes drinken. Dit is mijn achttiende kinderkamp van Kom op tegen Kanker. Leukste kampherinnering: ik heb er de geweldigste vrouw van mijn leven ontmoet!

Sofie Moens

Hey, ik ben Sofie en dit jaar mag ik opnieuw mee om samen met alle andere monitoren en verpleegkundigen er een fantastisch kamp van te maken voor jullie! Enkele weetjes om zo wat in te schatten wie ik ben: ik studeer psychologie, zit in een jeugdbeweging (KSA), eet graag frietjes met stoofvlees (op grootmoeders wijze natuurlijk), ik hou van chocolade en op stap gaan met vrienden. Ik zeg wel dat ik liever lui dan moe ben, maar eigenlijk kan ik gewoon niet stilzitten. En dan zal ik nu mijn meest voorspelbare én oprechte geheim vertellen: ik kijk enorm uit naar het kamp om ons heel hard te amuseren en op ieders gezicht een glimlach te zien verschijnen!

Anne Dreesen

Dag groep 4! Ik ben Anne en ga dit jaar voor de eerste keer mee op kamp, wat ik stiekem heel spannend vind. Op kamp gaan was voor mij altijd de leukste week van het jaar, dus ik kan niet wachten om, nu als monitor, dat gevoel helemaal terug te krijgen! Mijn vrienden zouden me omschrijven als een zotte doos die altijd aan het lachen is en in de meest doldwaze situaties terechtkomt. Gelukkig blijf ik altijd kalm! Ik hou van knutselen, superhard dansen en luid zingen, uit eten, reisjes maken en in een hotel blijven slapen (mensen die je bed voor je opmaken, heerlijk!) en van televisie kijken en maken. Want je vindt me niet alleen voor het televisiescherm in de zetel, ik werk ook achter de schermen mee aan allerlei programma's. De leukste job van de wereld! Ik hou niet van clowns, de kleur paars, kookprogramma’s, wespen en muggen. Maar van spinnen ben ik niet bang, dus als je er één vindt op je kamer kom ik 'm vangen! Tot snel!

Medisch personeel UZ Antwerpen

Diane Kets

Hoi, ik ben Diane en ik werk in het UZA op de dienst kinderoncologie. Ik vind het heerlijk om mee op kamp te gaan, en samen te lachen en te spelen, gezellig samen te chillen, een dikke knuffel af en toe, en zooooveel meer leuke dingen ... Het coolste kamp komt er weer aan! Dat wil je niet missen!!!

Flore Janssens

Hoi, ik ben Flore en werk op de kinderafdeling in het UZA. Het kinderkamp is de leukste week van het jaar; samen spelen, samen eten, samen leuke dingen ontdekken ... Plezier ten top! Ik kijk er nu al naar uit om jullie daar te zien!!

Amber De Maeyer

Hoi iedereen! Ik ben Amber, ik ben 24 jaar en werk bijna 2 jaar op de pediatrie van het UZA. Het is voor mij de eerste keer dat ik meega op kamp. Ik kijk er heel hard naar uit en heb er superveel zin in! Samen gaan we een superleuke week tegemoet!

Lotte Jacob

Nog eventjes geduld. Ik stel me later aan jullie voor.

Medisch personeel UZ Brussel

Grace Aerts

Hallo iedereen! Ik ben Grace, een vrolijke mie van het UZ Brussel. Het is het eerste jaar dat ik meega op kamp, en ik heb er enorm veel zin in om samen met de kindjes een ontzettend fijne week te beleven. Samen met mijn toffe collega Anne ga ik de kinderen in de watten leggen. Ik kan niet wachten om te vertrekken, hopelijk hebben jullie er evenveel zin in!

Anne O

Hallo, ik ben Anne en werk als verzorgende op de dienst kinderoncologie in het UZ Brussel. Ik ben een zeer enthousiaste 48-jarige dame die er enorm naar uitkijkt om er samen met de kinderen een bijzondere kampweek van te maken. Met heel mijn hart wil ik mij dan ook voor meer dan 100 % inzetten om op elk kindergezichtje een glimlach te toveren. Graag laat ik jullie mij van mijn allerzotste kant zien en steken we samen van alle deugnieterij uit. :-)

Medisch personeel UZ Gent

Minne Standaert

Hallo, ik ben Minne Standaert. Ik werk met hart en ziel als verpleegkundige op de afdeling pediatrische hemato-oncologie in het UZ Gent. Verder hou ik van shoppen, zwemmen en lekker gaan eten met vrienden! Dit jaar ga ik voor de tweede keer mee op kamp. Vorig jaar heb ik zo genoten van alle leuke activiteiten en het contact met de kindjes dat ik er heel graag terug bij wou zijn! Mijn glimlach en goede humeur zijn alvast ingepakt! Tot dan!

Karen Multael

Hallo, ik ben Karen. Verpleegkundige op kinderoncologie in Gent en mama van twee tienerdochters. Als oud-scout was meegaan op kamp gewoon een logische keuze, al is dit kamp nu net een tikkeltje anders dan een scoutskamp. Het is gewoon NOG TOFFER, NOG LEUKER, NOG GEZELLIGER. HET IS GEWOON DE LEUKSTE WEEK VAN HET JAAR. Echt waar. Alle kinderen die je ziet stralen en plezier maken. Dat is ook voor ons genieten. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit jaar opnieuw mee mag op kamp. We maken er samen een superformiweldigfantakolosachtig kamp van (even de quote van Marry Poppins gepikt ;-) ).

Benjamin Ingelbrecht

In 't dagelijkse leven ben ik kinderverpleegkundige kinderonco- en hematologie. Ik hou ook van voetbal, badminton, muziek, film, reizen. Dit is mijn zesde kinderkamp van Kom op tegen Kanker. Ik ga mee op kamp omdat ik de kindjes op een andere manier wil leren kennen.

Sara David (dokter)

Hallo! Ik ben dokter Sara en ben bezig met mijn specialisatie-opleiding tot kinderarts. Nog niet zo lang geleden werkte ik tijdelijk op 5K12D. Omdat ik die toffe patiënten en lieve verpleegkundigen niet kan missen, ga ik mee op kamp. Op kamp kan je bij mij altijd terecht als je je eens een dag wat minder voelt. Maar ik hoop dat jullie me op kamp ook leren kennen als iemand die héél graag spelletjes speelt, sportief is, geïnteresseerd is in mensen, reizen en lekker eten ... Tot binnenkort!

Sofie Coupez

Hoi, mijn naam is Sofie. Ik werk als verpleegkundige in het UZ Gent op 5K12D. Voor mij zal het de tweede keer zijn dat ik de eer heb om mee te gaan op dit superfantastische kamp. Ik heb gemerkt dat de kinderen enorm genieten om eens in een andere omgeving te zijn en vooral zichzelf kunnen te zijn op kamp. Dat geeft mij een goed gevoel en zorgt ervoor dat ik de kinderen ook eens op een andere manier kan leren kennen. Naast mijn job als verpleegkundige spendeer ik naast mijn fulltimejob als mama zo veel mogelijk tijd met vrienden en familie. Ook reizen en shoppen zorgen voor ontspanning in mijn vrije tijd. Ik zou zeggen tot binnenkort en ik kijk samen met jullie al uit naar dit spannende avontuur. Tot zo!

Laura Meulemeester

Hallo allemaal, ik ben Laura. Vier jaar geleden ben ik gestart als verpleegkundige op 5K12D in het UZ Gent en ik heb daar mijn hart verloren. Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik meega op kamp. Het lijkt mij een unieke ervaring om onze lieve kindjes ook eens in een andere omgeving te zien en te entertainen.
Wanneer ik niet op de afdeling te vinden ben, ben ik aan het genieten van gezellig samenzijn met familie en/of vrienden of van een wandeling met mijn lieve hond. Daarnaast vind ik reizen, koken of eens gaan sporten ook heel ontspannend.
Ik kan niet wachten om ook jullie beter te leren kennen! Tot dan!

Medisch personeel UZ Leuven

Miet Neyens

Hallo, ik ben Miet en werk als kinderverpleegkundige op de afdeling kinderhemato-oncologie in UZ Leuven. Als ik niet werk, geniet ik graag van de leuke dingen in het leven met mijn man, mijn kinderen of met vriendinnen: reisjes maken, terrasjes doen, shoppen, iets lekkers gaan eten ... Ik kook ook heel graag en verder lees ik heel graag eens een goed boek. Ik ga voor de zevende keer mee op kamp en de leukste kampmomenten zijn voor mij steeds opnieuw de lachende, blije snoetjes van alle kleine en grote kapoenen!! Tot in Deinze!

Raf Dekelver

Ik ben mijn loopbaan in 1991 begonnen op de afdeling kinderoncologie in Leuven. Ik herinnner me heel goed mijn eerste kamp, in 2000 in Houthalen in de Bosberg, en dit heeft zo een indruk op me nagelaten dat we ondertussen in 2016 zijn en ik nog steeds uitkijk naar DE week van het jaar. Al die lachende gezichtjes, het plezier, de intense band met de kinderen en iedereen  daar op kamp ... het is moeilijk met woorden te beschrijven wat het met een mens doet. En als de kinderen vragen als we terug zijn van het kamp ..."Mag ik volgend jaar terug mee, Raf?", dan weet je dat het goed zit!

Lobke Husson

Hoi, ik ben Lobke en werk als diëtiste op de kinderoncologie-hematologie van het UZ Leuven. Ik hou van koken, muziek, lezen, shoppen en leuke dingen doen met mijn gezinnetje. Dit is mijn zesde kinderkamp van Kom op tegen Kanker. Ik ga mee op kamp omdat die week altijd fantastisch leuk is. Zo leer ik de kinderen op een andere manier kennen en zij mij ook. Onze patiëntjes zien lachen en zich amuseren ... geweldig! Het kamp: het leukste wat er is!

Ester Belmans

Hallo, allemaal! Mijn naam is Ester en ik werk als verpleegkundige op de afdeling kinderhemato-oncologie in Leuven! Buiten het werk kan ik echt genieten van een dagje shoppen, een terrasje doen, wandelingen maken met mijn hond of gewoon eens lekker lui in de zetel hangen. Ik ben heel blij dat ik dit jaar nog een keertje meekan, want de vorige keer was ONVERGETELIJK! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in, maar daar twijfel ik niet aan! Tot snel!

Jana Kerstens

Hallo allemaal! Ik ben Jana en ik werk als kinderverpleegkundige op dagzaal pediatrie in UZ Leuven. Aangezien ik vorig jaar maar enkele dagen mee op kamp ging met Kom op tegen Kanker kijk ik er naar uit om dit jaar een hele week mee te gaan. In mijn vrije tijd ga ik heel graag naar zee, zwemmen, shoppen, dansen, terrasjes doen ... Ik kan niet wachten om te vertrekken en ben er zeker van dat het een geweldige week zal zijn vol met onvergetelijke momenten! Tot op kamp!

Johan Brants

Nog eventjes geduld. Ik stel me later aan jullie voor.

Femke Demuylder

Nog eventjes geduld. Ik stel me later aan jullie voor.

Goele Smeets (dokter)

Shaw iedereen! Ik ben Goele en werk als kinderdokter in het ziekenhuis van Leuven. Ik kijk er erg naar uit om samen met jullie neer te strijken op de prairie in Deinze en ons geweldig te amuseren! Ik hou van dansen, spelen, lachende gezichtjes en plezier maken, iets wat we op kamp zeker zullen doen! Hopelijk zijn jullie even enthousiast als ik! Tot op kamp! 

Andere begeleiders

Viviane Debacker, kampcoördinator van Kom op tegen Kanker

Ik vind het een heel fijn onderdeel van mijn job bij Kom op tegen Kanker om het kinderkamp mee in elkaar te steken, zeker omdat ik kan steunen op een hele toffe equipe van vrijwilligers en verpleegkundigen.
In het dagelijkse leven werk ik op de sociale dienst van Kom op tegen Kanker en ben ik moeder van twee kinderen.
Mijn hobby’s zijn gaan eten op restaurant, lezen en weggaan met vrienden.

Alix Cruyt, reporter

Hello! Deze week ben ik jullie reporter. Dit jaar voor de tweede keer, en ik ga er opnieuw volledig voor. De komende dagen houd ik jullie op de hoogte met tekstjes en hopelijk superleuke foto’s. In mijn vrije tijd schrijf ik voor een paar magazines, werk ik in een restaurant en babysit ik om wat bij te verdienen. En als ik niet aan het werk ben, staan lezen, koken en met vrienden afspreken op mijn programma.

Het vakantiekamp is een initiatief van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.