Het vakantiekamp is een initiatief van Kom op tegen Kanker

Monitoren en begeleiding

Hoofdmonitor

Dries

Bereid je voor op een dol avontuur bij ploeg 2, waar ik al enkele jaren aan het roer sta. Bijna dertien om precies te zijn. Ik ben Dries, en doordeweeks ben ik advocaat, maar op kamp kan dat ook kabouter, tovenaar, of een varkentje met een lange snuit zijn. Toen ik jong was, vergaten mijn ouders een steen op mijn hoofd te leggen, waardoor ik erg groot ben uitgevallen. Ik ga mee op kinderkamp om zo veel mogelijk postkaartjes te krijgen. De teller staat voorlopig echter op: 0. Dus, schrijven maar! Leukste kampherinnering? Een raket bouwen.

Monitoren Groep 1

Thomas

Hey groep 1! Ik ben Thomas en ga voor de vierde keer mee op kamp als monitor. Ik kijk ontzettend uit naar dit kamp! Het gaat onvergetelijk worden. Door de week werk ik voor een farmaceutisch bedrijf, maar in mijn vrije tijd hou ik van flauwe moppen en voetbal. Go Rode Duivels. Ik ga supergraag mee op kamp omdat de sfeer zo leuk is en er wordt superveel gelachen!

Janne

Hallo allemaal,

Ik ben Janne. Na enkele lange en saaie maanden ben ik helemaal klaar voor het kamp van het jaar. Het is voor mij de derde keer dat ik mee ga als monitor in groep 1. En ik kan je zeggen: het is fantastisch, want we bouwen er elke dag een feestje en gaan samen elke uitdaging aan.
Als ik geen gekke avonturen beleef met groep 1 ga ik op ontdekking met mijn kleuterklas, lees ik graag verhaaltjes voor, hou ik van dansen, naai ik soms mijn eigen kleren, ga ik af en toe babysitten en speel ik graag gezelschapsspelletjes.

Ik ben er helemaal klaar voor! Hopelijk jullie ook?!

 

Alix

Al twee jaar kennen de kinderen op kamp mij als FotoFix, in mensentaal: de fotograaf. Dit jaar gooien we het over een andere boeg en ga ik mee als monitor, wat volgens velen op kamp mijn echte roeping is. Spannend dus! Ik kijk er erg naar uit en ga me met hetzelfde enthousiasme smijten in dit kamp. Pluspunt: al de kinderen in groep 4 zullen meer dan geweldig op de foto’s staan, want waarschijnlijk kan ik het toch niet laten af en toe mijn fototoestel boven te halen. Wat je nog moet weten over mij? Ik studeer Televisie en Documentaire aan de filmschool in Brussel, begeleid projecten foto- en videografie en doe hier en daar wat vertaalwerk: kortom, ik sta niet stil! En dat zal op kamp niet anders zijn. Tot snel mannekes!

 

Eline

Hey allemaal, ik ben Eline. Na er een jaartje tussenuit te zijn geweest, ga ik dit jaar voor de derde keer mee op kamp! De afgelopen jaren heb ik een voorliefde voor ploegje 1 opgebouwd, dus ik ben superblij dat ik ook dit jaar weer tot het ‘ploeg 1’-team behoor! In mijn vrije tijd ben ik vooral te vinden in de turnclub, maar ook andere sporten zoals lopen vind ik absoluut de max! Daarnaast hou ik van dansen, zingen en spelletjes spelen. Ik ben ook een enorme fan van sprookjes en gebruik het woord ‘held’ minstens drie keer per dag. Toen ik hoorde dat dit jaar het thema ‘fabeltjesstrand’ werd, kon mijn enthousiasme niet meer op en dook ik al direct in mijn verkleedkoffer op zoek naar de leukste outfits!  Ik kijk er enorm naar uit om al deze kleine helden en heldinnen van ploegje 1 te ontmoeten en samen met hen knotsgekke avonturen te beleven! Tot snel!

Johanna

Binnenkort kom je meer te weten wie ik ben.

 

 

 

 

 

Monitoren Groep 2

Lynne

Binnenkort meer!

Lisa

Ciao groep 1! Ik ben Lisa en ga voor de tweede keer mee op kinderkamp met Kom op tegen Kanker. Ik woon in Brugge, maar studeer in Leuven en zit daar ook op kot met veel leuke vrienden. Daarnaast speel ik in mijn vrije tijd handbal. Ik kijk ontzettend uit naar dit kamp want vorig jaar was het vakantiekamp gewoon top. Ik ben alvast klaar om er samen met de sprookjesfiguren er een onvergetelijk kamp van te maken, jullie ook? Tot op kamp!

Alexander

Hallo daar, mijn naam is Alexander en ik sta te popelen om op kamp te vertrekken. Elk jaar opnieuw iets om naar uit te kijken! Ik werk in de week voor de Vlaamse overheid (als je zin hebt in een serieus gesprek, moet je me daar maar eens over uithoren) en ik vul mijn weekends en avonden met muziek, sport en vriendschap. Ik heb ook een tweelingbroer, maar die gaat niet mee, dus je kan je niet vergissen. Houd je vast aan de takken van de bomen, want groep 2 gaat knallen!

Lauranne

Er was eens een 26-jarige jongedame die zich bezighield met het verzorgen van mensen met een hersen- of ruggenmergletsel. Haar naam was Lauranne Ze hielp ook kinderen met het maken van hun huiswerk, ze deed aan fitmixen (hip woord voor 'afzien om je buik-, arm- en beenspieren te trainen' ;-)), ze maakte uitstapjes met haar chiromaatjes, ze kookte voor vriendinnen of ze plukte aardbeien (en at er ook veel op natuurlijk) in het bedrijf van haar ouders. Maar de eerste week van juli, dan gebeurde er iets heel speciaals. Ze nam een grote koffer en stopte die vol spelletjes, liedjes, verhaaltjes en gekke kledij. Ze trok naar een plaats hier ver vandaan ... FABELTJESSTRAND, om er een hele week lang plezier te maken. Benieuwd hoe dit sprookje verdergaat? Kom dan ook naar Fabeltjesstrand! 

Monitoren Groep 3

Bénédicte

Hey hey, ik ben Bénédicte en heel enthousiast om mee te gaan op kamp! Kampen als animator en/of hoofdanimator in binnen- en buitenland zijn mij niet onbekend. Ik ga voor de vierde keer mee met Kom op tegen Kanker. Opnieuw zit ik al maanden vol spanning te wachten tot het kamp eindelijk kan beginnen. Ik ben kinderverpleegkundige en pedagoge. Spelen maken om kinderen te animeren is niet alleen mijn hobby, maar het is ook mijn job. (Hoe leuk is dit niet ;) ) Ballet, piano, toneel en sporten is echt ontspanning. Voel je vrij om mee te doen op kamp! Tot op kamp!

Veerle

Hallo! Ik heb weer heel veel zin in al dat lachen en plezier maken! Ik werk als pedagoge, eet graag ijsjes en ga veel op stap met mijn vrienden en vriendinnen. Als je denkt dat spelletjes spelen niet voor grote mensen is, dan heb je het goed mis, want dat komt allemaal dik in orde! Aftelleeeen!

Caro

Hallo allemaal, ik ben Caro. Ondertussen werk ik 4 jaar in het UZ Brussel waarvan 3 jaar op de kinderoncologie. Als ik niet in het ziekenhuis ben, hou ik me bezig met gitaar spelen, zwemmen, lopen, (familie)feesten en uitstappen met vrienden. Het is de tweede keer dat ik meega als monitor op kinderkamp en ik kan jullie verklappen dat ik hier al weeeeken naar uitkijk! Net als jullie tel ik (stiekem) de dagen al af naar 30 juni, tot dan!

Jakob

Binnenkort meer!

Monitoren Groep 4

Jeroen

Er was eens ... een goeie vriend en een Chimay Blauw, ofte het begin van een sprookje dat al bijna vijftien jaar duurt. Ik ben muzikant, schrijver, dj, performer, liefhebbende partner en huisvader in wisselende verhoudingen. Sinds 2005 kijk ik elk jaar reikhalzend uit naar deze speciale, prachtige week. Mijn vijftiende vakantiekamp ondertussen, maar deze sprookjesliefhebber gelooft diep in de waarheid dat fabels blijven duren … Het wordt een supertoffe week. Kom kijken en je zal je ogen en oren niet geloven. Fabeltjesstrand is echt het strand van onze dromen! En op het einde komt er een varken met een lange snuit en mijn voorstelling is uit. 

 

Marjolein

Dag allemaal, ik ben Marjolein en ga dit jaar voor de eerste keer mee op kamp ... Superspannend! Ik heb alleen nog maar toffe verhalen gehoord, dus ook dit jaar gaat het zeker een fantastisch kamp worden op 'fabeltjesstrand'. Ik kijk er dan ook enorm naar uit! Wat jullie misschien nog willen weten, ik ben apotheker (iedereen weet wel wat dat inhoudt) en ben al actief binnen de buddywerking van Kom op tegen Kanker. Voor de rest omschrijven de meesten mij als een goedlachse die houdt van leuke dingen doen, dessertjes maken (wat mijn familie, vrienden en collega's wel appreciëren, ondanks dat ze daar 'dik' van worden) ... Je hoort het al, ik kan vooral NIET stilzitten. Tot snel!!

Isabel

Ik ben Isabel Poddighe. Samen met mijn twee katten Luigi en Maria woon ik in Hasselt, dat is in Limburg. Ik werk voor de jeugddienst van Genk. Daar organiseer ik activiteiten voor kinderen en evenementen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek, ik ga graag op vakantie en ik zwem 1 keer per week :).

Linde

Binnenkort meer!

Monitoren Groep 5

Stein

Ik werk op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling in Antwerpen waar ik jongeren begeleid die seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben gesteld. Ik hou ook van: snooker, films kijken, pintjes drinken. Dit is mijn negentiende kinderkamp van Kom op tegen Kanker. Leukste kampherinnering: ik heb er de geweldigste vrouw van mijn leven ontmoet!

Sofie

Hey, ik ben Sofie en dit jaar mag ik voor de derde keer mee om er samen met alle andere monitoren en verpleegkundigen een fantastisch kamp van te maken voor jullie! Enkele weetjes om zo wat in te schatten wie ik ben: ik studeer psychologie, zit in een jeugdbeweging (KSA), eet graag frietjes met stoofvlees (op grootmoeders wijze natuurlijk), hou van chocolade en op stap gaan met vrienden. Ik zeg wel dat ik liever lui dan moe ben, maar eigenlijk kan ik gewoon niet stilzitten. En dan zal ik nu mijn meest voorspelbare én oprechte geheim vertellen: ik kijk enorm uit naar het kamp om ons heel hard te amuseren en op ieders gezicht een glimlach te zien verschijnen!

Riki

Hej iedereen ! Ik ben Riki. Ondanks wat veel mensen denken, is dat mijn èchte naam. ;-) Ik werk als gezinsbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg. Dat wil zeggen dat ik kinderen die het moeilijk hebben en hun gezin probeer te helpen om het leuker te maken thuis. Ik hou veel van knutselen, koken en hele grote en mooie taarten bakken. Ik ga voor de tweede keer mee op kamp en ik kijk ernaar uit om jullie daar te zien.

Anne

Dag groep 5! Ik ben Anne en ga dit jaar voor de tweede keer mee op kamp. Het kamp was vorig jaar voor mij de leukste week van het jaar, dus ik kan niet wachten om dat gevoel helemaal terug te krijgen! Mijn vrienden zouden me omschrijven als een zotte doos die altijd aan het lachen is en in de meest doldwaze situaties terechtkomt. Gelukkig blijf ik altijd kalm! Ik hou van knutselen, superhard dansen en luid zingen, uit eten, reisjes maken en in een hotel blijven slapen (mensen die je bed voor je opmaken, heerlijk!) en van televisie kijken en maken. Want je vindt me niet alleen voor het televisiescherm in de zetel, ik werk ook achter de schermen mee aan allerlei programma's. De leukste job van de wereld! Ik hou niet van clowns, de kleur paars, kookprogramma’s, wespen en muggen. Maar van spinnen ben ik niet bang, dus als je er één vindt op je kamer kom ik 'm vangen! Tot snel!

Medisch personeel UZ Antwerpen

Diane

Hoi, ik ben Diane en ik werk in het UZA op de dienst kinderoncologie. Ik vind het heerlijk om mee op kamp te gaan, en samen te lachen en te spelen, gezellig samen te chillen, een dikke knuffel af en toe, en zooooveel meer leuke dingen ... Het coolste kamp komt er weer aan! Dat wil je niet missen!!!

Flore

Hoi, ik ben Flore en werk op de kinderafdeling in het UZA. Het kinderkamp is de leukste week van het jaar: samen spelen, samen eten, samen leuke dingen ontdekken ... Plezier ten top! Ik kijk er nu al naar uit om jullie daar te zien!!

Medisch personeel UZ Brussel

Ann

Binnenkort meer!

Willem

Hallo allemaal, ik ben Willem. En ik ben zooooo blij dat ik (opnieuw) mee mag op kamp! Zooo blij dat ik nu al begonnen ben met mijn zak te maken. Zo vergeet ik zeker mijn onderbroeken en mijn goed humeur niet. Want ... stel dat je op kamp aankomt en merkt dat je je onderbroeken of goed humeur thuis vergeten bent ... Geen nood! Ik kan je gerust een onderbroek lenen. En wat dat goed humeur betreft: dat gaat op kamp allemaal vanzelf! Echt waar! En ik kan het weten!

Verder probeer ik ook om alle sprookjes minstens 1x gelezen te hebben voor we op kamp gaan. Want een voorbereid man maak je geen sprookjes wijs! én die is er twee waard! Ofzo.. Toch?

Allez, ik ga verder lezen! En mijn zak verder maken! Tot in Blankenberge! Doeiiii

Medisch personeel UZ Gent

Karen

Hallo, ik ben Karen. Verpleegkundige op kinderoncologie in Gent en mama van twee tienerdochters. Als oud-scout was meegaan op kamp gewoon een logische keuze, al is dit kamp nu net een tikkeltje anders dan een scoutskamp. Het is gewoon NOG TOFFER, NOG LEUKER, NOG GEZELLIGER. HET IS GEWOON DE LEUKSTE WEEK VAN HET JAAR. Echt waar. Alle kinderen die je ziet stralen en plezier maken. Dat is ook voor ons genieten. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit jaar opnieuw mee mag op kamp. We maken er samen een superformiweldigfantakolosachtig kamp van (even de quote van Marry Poppins gepikt ;-) ).

Benjamin

Ik ben Benji. In het dagelijkse leven ben ik kinderverpleegkundige kinderoncologie en -hematologie en dit al acht jaar. Dit is ook mijn achtste kinderkamp van Kom op tegen Kanker. In mijn vrije tijd speel ik voetbal, luister ik naar muziek, kijk ik films, lees ik boeken en maak ik nu en dan een reisje. Ik ga mee op kamp omdat ik de kindjes op een andere manier wil leren kennen en met één doel: de kinderen de tijd van hun leven bezorgen.

Medisch personeel UZ Leuven

Lisanne

Binnenkort meer!

Raf

Ik ben mijn loopbaan in 1991 begonnen op de afdeling kinderoncologie in Leuven. Ik herinnner me heel goed mijn eerste kamp, in 2000 in Houthalen in de Bosberg, en dit heeft zo een indruk op me nagelaten dat we ondertussen in 2018 zijn en ik nog altijd uitkijk naar DE week van het jaar. Al die lachende gezichtjes, het plezier, de intense band met de kinderen en iedereen  daar op kamp ... het is moeilijk met woorden te beschrijven wat het met een mens doet. En als de kinderen vragen als we terug zijn van het kamp ..."Mag ik volgend jaar terug mee, Raf?", dan weet je dat het goed zit!

Lobke

Hoi, ik ben Lobke en werk als diëtiste op de kinderoncologie-hematologie van het UZ Leuven. Ik hou van koken, muziek, lezen, shoppen en leuke dingen doen met mijn gezinnetje. Dit is mijn zesde kinderkamp van Kom op tegen Kanker. Ik ga mee op kamp omdat die week altijd fantastisch leuk is. Zo leer ik de kinderen op een andere manier kennen en zij mij ook. Onze patiëntjes zien lachen en zich amuseren ... geweldig! Het kamp: het leukste wat er is!

Kampcoördinator Kom Op Tegen Kanker

Cindy De Wilde, kampcoördinator van Kom op tegen Kanker

Benieuwd welke lieve en handige robots ik zal mogen ontmoeten op kamp?! Een robot om de kousen van mijn vriend op te ruimen? Een robot om chocoladetaart te maken? Een robot die thuis rondslingerend speelgoed verzamelt? Een robot die af en toe een deugddoende hoofdmassage geeft? Een robot die mijn brievenbus tijdig leegt? Een robot zodat ik kan ruiken? Laat maar komen, ik kijk er naar uit!

Webmaster

Tom

Hoi hoi, ik ben uw FOTOROBOT van dienst. Ik voorzie de website van foto's en verslagjes van het vakantiekamp. Ik ga al vele jaren mee op kamp en ik kan je wel vertellen dat dit een fantastische week is. Het liefst zou ik nu mijn valies willen pakken en al vertrekken.

Oh ja, ook nog dit, ik hou van circus, speel heel graag theater en ben zot van alle mogelijke muziek, maar de laatste tijd vooral van Jazz...

Mijn lievelingszin is: de wereld is klein, maar ik zou hem niet willen stofzuigen. 

Het vakantiekamp is een initiatief van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.